top of page

Interesse in een thuisbatterij en/of zonnepanelen
We maken voor u een vrijblijvende prijsschatting, inclusief premies en terugverdientijd.

  • nicoveninga

Premie zonnepanelen: Bent U te laat? Niet als U dit nog in December 2023 doet...

Bijgewerkt op: 5 dec. 2023


Vanaf 1 januari 2024 is het gedaan met de zonnepanelen premie in Vlaanderen. Begonnen in 2021 met een aantrekkelijke €1500, en nu serieus teruggeschroefd tot €750. Het addertje onder het gras? (Want die is er altijd hè 😉) U komt enkel in aanmerking op voorwaarde dat Uw installatie nog geplaatst én gekeurd is in 2023. "Ja waarom dan nog moeite!" doen horen we U al zeggen... "Dat krijg ik nooit meer rond voor nieuwjaar!" Niet getreurd. Omdat we bij Zonnebroeders geloven dat betaalbare, energie een recht is voor iedereen en in ons achterhoofd weten dat de energieprijzen alleen maar zullen stijgen betaald Zonnebroeders, ongeacht de grootte van Uw installatie, de plaatsingsdatum en keuring, de maximale premie van €750 euro terug. We zien zonnepanelen niet alleen als een middel om energiekosten te verlagen, maar ook als een fundamentele stap naar energieonafhankelijkheid. Iets wat U anno 2024 zéker op punt moet hebben voor de veranderingen in energie die er in de toekomst zitten aan te komen. De enige voorwaarde? (ja die moeten wij ook hebben natuurlijk 🌞 want Sinterklaas komt maar 1 keer per jaar 🎁) Koop je installatie nog in December 2023 bij Zonnebroeders, hierna sluiten we deze exclusieve actie af. Klik hier om nog snel je offerte aan te vragen. Nog niet zeker welke zonnepanelen U moet kiezen? Hoewel U na offerte-aanvraag direct wordt gekoppeld aan aan één van onze experts snappen we dat U Uzelf even wilt inlezen. De meest gestelde vraag is dan: "Welke zonnepanelen kiezen" en " welke zonnepanelen zijn het beste?" Lees hier beneden onze korte gids: Beste zonnepanelen 2024 : 3 belangrijkste elementen waar U op moet letten om de juiste keuze te maken.


1. Type zonnepanelen

Er zijn twee voornaamste types zonnepanelen: glas-glas en glas-kunststof. Glas-glas panelen bestaan uit zonnecellen die tussen twee lagen glas zijn ingeklemd. Dit type biedt een beter rendement en duurzaamheid, omdat het risico op microscheurtjes (microcracks) minimaal is.

Deze scheurtjes kunnen ontstaan door de verschillende uitzettingscoëfficiënten van materialen in andere types panelen, zoals glas-kunststof, waarbij de zonnecel tussen een glazen en een kunststof laag zit.


2. Levensduur en rendementIn glas-glas zonnepanelen wordt de zonnecel ingesloten tussen twee lagen glas. Dit uniforme materiaalgebruik draagt bij aan de stabiliteit en duurzaamheid van het paneel.


Aan de andere kant, bij glas-kunststof panelen bevindt de zonnecel zich tussen een laag glas en een laag kunststof. Deze combinatie van twee verschillende materialen met ongelijke uitzettingscoëfficiënten kan spanning veroorzaken in de zonnecel, wat kan leiden tot microscheurtjes door de ongelijke trekkracht.


Bij glas-glas panelen is dit risico aanzienlijk verminderd, wat bijdraagt aan een langere levensduur en een hoger rendement van de panelen, doordat het fenomeen van microscheurtjes vrijwel nihil is.


3. Garantie fabrikant


Een van de belangrijkste aspecten is de niet alleen garantie die de fabrikant biedt. (Een lange garantieperiode, zoals 25 tot 30 jaar, is vaak een sterke indicatie van de kwaliteit van de zonnepanelen.) maar ook dat deze fabrikant sterk in zijn schoenen staat en een gezond bedrijf is dat al lang mee draait.


De robuustheid van de dubbele glaslaag bij glas-glas panelen beschermt de zonnecellen beter tegen externe invloeden, wat ook de voornaamste reden is dat deze panelen een langere productgarantie krijgen.Voila!


Nu U iets meer inzicht hebt over waar U op moet letten bij het kiezen van de juiste zonnepanelen kan U hier de volgende stap nemen en een vrijblijvende offerte aanvragen. En niet vergeten: Koopt U Uw installatie nog in December 2023 bij Zonnebroeders, betalen wij de maximale premie terug, ongeacht de grootte van Uw installaties of plaatsings,- en keuringsdatum Klik hier om nog snel je offerte aan te vragen.

Comments


bottom of page