top of page

Interesse in een thuisbatterij en/of zonnepanelen
We maken voor u een vrijblijvende prijsschatting, inclusief premies en terugverdientijd.

  • Jona Halffman

Haal het meeste uit je installatie met de "open-source" Home Assistant

In de afgelopen jaren zijn slimme toestellen steeds populairder geworden. Van slimme thermostaten en verlichting tot aan slimme wasmachines en drogers.


Deze toestellen hebben één ding gemeen: ze kunnen met elkaar communiceren en bediend worden via een smartphone-app of een digitale assistent zoals Google Assistant of Amazon Alexa. Dit biedt veel mogelijkheden om je huis te automatiseren en energie te besparen.

Met Home Assistant, een open-source home-automation systeem, kun je deze slimme toestellen nog slimmer maken en het meeste uit je investering halen.

Toepassingen

Home Assistant maakt het mogelijk om al je slimme toestellen op één plek te beheren en aan te passen naar jouw voorwaarden. Zo kun je bijvoorbeeld je airconditioning automatisch gebruiken als thuisbatterij wanneer je niet thuis bent.

Een ander voorbeeld van wat je met Home Assistant kunt doen, is het automatisch aan- en uitzetten van je lampen terwijl je op vakantie bent. Hierdoor lijkt het alsof er iemand thuis is en dit verkleint de kans op inbraak.

Je kunt ook je warmtepompen of thermostaat automatisch aanzetten om je woning en sanitair water op te warmen met overtollige zonne-energie. Dit bespaart energie en vermindert je energierekening.


Bovendien kun je met Home Assistant andere slimme technologieën combineren om je huis nog slimmer te maken. Zo kun je de slimme energiemeter gebruiken om te besparen op je energierekening door te profiteren van dal- en piekuren in samenwerking met je andere toestellen.

Je kunt bijvoorbeeld je wasmachine en droger automatisch laten draaien tijdens daluren, waardoor je minder betaalt voor energie.

De applicatie

Home Assistant biedt ook een aanpasbaar dashboard aan dat je naar jouw smaak kunt personaliseren. Dit dashboard geeft je snel toegang tot alle belangrijke informatie en maakt het eenvoudig om je slimme toestellen te bedienen en te monitoren.Bij Zonnebroeders ondersteunen we je graag bij het koppelen van al je slimme toestellen met Home Assistant.

Door je slimme toestellen te automatiseren, kun je energie besparen en het comfort van je huis vergroten. Wil je meer weten over Home Assistant en wat het voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.


Comments


bottom of page