top of page

Interesse in een thuisbatterij en/of zonnepanelen
We maken voor u een vrijblijvende prijsschatting, inclusief premies en terugverdientijd.

  • Jona Halffman

Geheime voordelen van warmtepompboilers bij een creatieve plaatsing

Inleiding

Wist je dat een warmtepompboiler niet alleen een duurzame oplossing is voor het opwarmen van sanitair warm water, maar ook een slimme manier kan zijn om de ventilatie in je huis te regelen?


Veel installateurs bespreken dit geheime voordeel niet, maar door creatieve plaatsing van de boiler kun je de inlaat en uitlaat van warme en koude lucht regelen om naburige kamers te verwarmen of te koelen.


Voordelen van een warmtepompboiler


Een warmtepompboiler verbruikt gemiddeld 75% minder energie in vergelijking met een elektrische boiler en is financieel voordelig ten opzichte van gasverwarming.


Een warmtepompboiler kost gemiddeld tussen 3-4,000 euro.


Het is echter belangrijk om te onthouden dat een warmtepompboiler alleen bedoeld is voor de opwarming van sanitair warm water en niet voor de woningtemperatuur.


Creatieve plaatsing van warmtepompboilers


Wist je dat je bij het plaatsen van een warmtepompboiler kunt kiezen hoe de lucht wordt ingenomen en uitgestoten? Dit kan leiden tot een onverwacht voordeel, zoals het reguleren van de temperatuur in naburige kamers.


Bijvoorbeeld in een warme kelder of zolder kun je warmte-energie uit de kamer halen en koudere lucht naar buiten stoten. Bij warme kamers binnen kun je dit omgekeerd doen om de kamer te koelen.
Dit is mogelijk in samenwerking met een eenvoudig ventilatiesysteem en een automatisch ventiel luchtklep aangesloten op de controller van de warmtepomp.Aansluiting op zonnepanelen


Een nog beter voordeel van warmtepompboilers is de mogelijkheid om ze af te stellen op je zonnepanelen en je warm water te gebruiken als thermische batterij.


Water is een van de beste thermische massa's per liter volume, waardoor het opwekken timen met goedkopere energie voordeliger is. Zo kan je de warmtepompboiler doen opwarmen tot het maximum wanneer je geen andere energie gebruikt.


Het aansluiten van de warmtepompboiler op zonnepanelen is zelfs relatief makkelijk.


Conclusie


Bij zonnebroeders denken we samen met U mee hoe we de installatie van je warmtepompboiler kunnen instellen op jouw leefgewoontes en kamer temperaturen. Zo maak je maximaal gebruik van je warmtepompboiler investering.

Commenti


bottom of page